Igor Dodon: Maia Sandu urmărea unirea cu România şi practic "distrugerea" Republicii Moldova

Obiectivul politicianului proeuropean Maia Sandu ar fi fost unirea cu România şi practic "distrugerea" Republicii Moldova dacă ar fi devenit preşedinte, susţine socialistul Igor Dodon, câştigătorul scrutinului prezidenţial.

3003 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon: Maia Sandu urmărea unirea cu România şi practic "distrugerea" Republicii Moldova

Igor Dodon: Maia Sandu urmărea unirea cu România şi practic "distrugerea" Republicii Moldova (Imagine: Radu Ştefan/ Mediafax Foto)

"Adversarul meu politic, Maia Sandu, a admis că are cetăţenie română. Unul dintre punctele programului ei politic era unirea Republicii Moldova cu România", a declarat Igor Dodon pentru site-ul Lenta.ru.

"Cum putea cineva să voteze cu o persoană care candida în mod deschis la preşedinţia unei ţări cu scopul de a o distruge, de a o elimina?", a adăugat Dodon, conform site-ului agenţiei Sputnik.

Igor Dodon, un politician prorus, consideră că victoria sa în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova permite salvarea ţării de la dispariţie.

Acum două zile, Igor Dodon a lăudat, într-un interviu acordat unui post tv rus, patriotismul din Rusia, subliniind că vrea să îi facă pe cetăţenii moldoveni să fie mândri de ţara lor, nu să dorească "unirea cu România sau aderarea la NATO".

"Îi invidiez pe cetăţenii admirabili ai Federaţiei Ruse pentru că au un asemenea lider. Cred că preşedintele (Vladimir Putin - n.red.) a făcut eforturi mari pentru intensificarea patriotismului şi pentru consolidarea bazelor statului; aceste lucruri sunt foarte importante, o ţară nu poate avea un viitor fără ele, iar nouă ne lipsesc în acest moment", a declarat socialistul Igor Dodon într-un interviu acordat postului rus Zvezda TV.

Igor Dodon a exprimat dorinţa de a-i face pe cetăţenii moldoveni să fie mândri de ţara lor aşa cum ruşii sunt mândri de Rusia.

"O anumită parte a societăţii (Republicii Moldova - n.red.) ar vrea unificarea cu România, iar alta aderarea la NATO. Noi nu avem patriotismul din Rusia. Aş vrea să fac acelaşi lucru în ţara noastră, să îi fac pe cetăţeni să fie mândri de ea", a subliniat Dodon, conform agenţiei Tass.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici