Igor Dodon: Oamenii sunt indignaţi de acţiunile antistatale ale unioniştilor susţinuţi din exterior. Republica Moldova şi România pot rămâne în relaţii de prietenie.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat ,vineri, că cetăţenii Republicii Moldova sunt indignaţi de acţiunile antistatale ale unioniştilor susţinuţi din exterior şi a adăugat că Republica Moldova şi România pot rămâne în relaţii de prietenie, relatează Unimedia.info.

585 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon: Oamenii sunt indignaţi de acţiunile antistatale ale unioniştilor susţinuţi din exterior. Republica Moldova şi România pot rămâne în relaţii de prietenie.

Igor Dodon: Oamenii sunt indignaţi de acţiunile antistatale ale unioniştilor susţinuţi din exterior

”Mişcarea unionistă deja are un efect invers – de mobilizare a cetăţenilor în apărarea statalităţii moldoveneşti. Patria e preţuită mai ales atunci când este ameninţată din exterior, de forţe care doresc distrugerea şi dispariţia noastră. Zilnic la adresa mea vin mesaje din teritoriu, în care oamenii se arată indignaţi şi revoltaţi de acţiunile antistatale ale unioniştilor susţinuţi din exterior, dar şi de suportul tacit oferit lor din interior”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova a criticat deciziile luate de liderii localităţilor care au semnat declaraţia simbolică de unire cu România şi a avertizat că acţiunile lor vor provoca reacţii negative.

”Numai într-un stat cu voinţă politică paralizată e posibil ca în primării să fie semnate acte anticonstituţionale, de lichidare a statalităţii şi independenţei. Inacţiunea organelor de stat înseamnă suport direct, fie şi ascuns, al activităţii antistatale a unioniştilor. În asemenea circumstanţe de pericol iminent pentru ţară şi populaţie, declar că voi răspunde pozitiv miilor de solicitări de mobilizare a cetăţenilor şi daca situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie, eu, ca şef de stat, voi forma un Front Naţional, pentru a oferi o platformă de rezistenţă tuturor cetăţenilor Republicii Moldova care sunt împotriva unirii şi care vor sa păstreze statalitatea şi identitatea moldovenească”, a adăugat Dodon

De asemenea, Dodon a precizat că Republica Moldova şi România pot rămâne în relaţii de prietenie.

Declaraţiile liderului de la Chişinău vin în contextul în care peste o sută de localităţi din Republica Moldova au semnat o declaraţie simbolică de unire cu România.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici