Australia şi ASEAN resping protecţionismul care ar putea duce la izbucnirea unui război comercial

Premierul australian Malcom Turnbull şi omologul său din Singapore, Lee Hsien Loong , au declarat, vineri, că Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) şi Australia resping protecţionismul, fiind îngrijoraţi că acest ar putea declanşa un război comercial, relatează site-ul agenţiei Reuters.

260 afișări
Imaginea articolului Australia şi ASEAN resping protecţionismul care ar putea duce la izbucnirea unui război comercial

Australia şi ASEAN resping protecţionismul care ar putea duce la izbucnirea unui război comercial

"Nu creşti dacă închizi uşa altor pieţe. Protecţionismul este un drum închis. Nu reprezintă o scară care să te scoată din capcana unei creşteri reduse, ci o lopată care să sape şi mai adânc", a declarat Turnbull în cadrul unei reuniuni speciale a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est, desfăşurată la Sudney.

"Trebuie să lucrăm cu toată lumea, nu să îi întoarcem spatele. Îmbrăţişaţi comerţul liber, nu vă retrageţi din el", a adăugat oficialul australian.

Afirmaţiile împotriva protecţionismului au fost făcute pe fondul îngrijorării că noile taxe la importurile de oţel şi aluminiu ar putea provoca un rpzboi comercial între SUA, China şi Europa.

"Comunitatea globală s-ar putea îndrepta în direcţia opusă, dar în cadrul ASEA încercăm să intensificăm interdependenţa pentru a lucra împreună la deschiderea pieţelor", a declarat premierul Lee Hsein Loong.

Reuniunea ASEAN este ţinută în Australia, deşi aceasta nu face parte dintre statele membre ale organizaţiei.

Principalul subiecte aflate pe agenda întâlnirii sunt comerţul şi drepturile omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici