Igor Dodon: Voi insista ca în şcoli să fie predată istoria Republicii Moldova în loc de istoria României

Igor Dodon, candidatul Partidului Socialiştilor la preşedinţia Republica Moldova, a susţinut joi seară, la dezbaterea cu contracandidata sa, Maia Sandu, că dacă va câştiga scrutinul prezidenţial, va insista ca în şcoli să fie predată istoria Republicii Moldova în loc de istoria României.

2858 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon: Voi insista ca în şcoli să fie predată istoria Republicii Moldova în loc de istoria României

Igor Dodon: Voi insista ca în şcoli să fie predată istoria Republicii Moldova în loc de istoria României (Imagine: Radu Sefan/ Arhiva Mediafax Foto)

"Eu voi insista ca istoria Moldovei să revină în şcoli. Copiii noştri trebuie să cunoască adevărul istoric. Sunt multe lucruri în istoria românilor care nu corespund realităţii. Eu mă bazez pe Constituţie, iar în ea scrie limba moldoveneacă", a menţionat Dodon, citat de Unimedia.

La rândul său, Maia Sandu, candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a exprimat îngrijorări că dacă ar câştiga, Dodon ar face o prioritate din a scrie manuale de istorie "şi nu va avea timp să lupte cu oligarhii".

"Vai de noi dacă ajunge Igor Dodon să ne scrie istoria. El se va ocupa de istorie şi nu va avea timp să lupte cu oligarhii, de pensii, de corupţie, de economie, prioritatea lui este să scrie manuale de istorie. De acest lucru trebuie să se ocupe oamenii de ştiinţă. Politicienii nu trebuie să se amestece în asta, sau poate mâine, pomâine ne vom trezi că politicul dictează cum să fie scrisă în manuale, biografia domnului Dodon?", i-a răspuns Maia Sandu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici