Igor Smirnov: Criza transnistreană se va încheia când ambele părţi vor discuta de pe poziţii egale

Criza transnistreană va putea fi soluţionată doar atunci când Republica Moldova şi Transnistria vor putea discuta de pe poziţii egale, a declarat liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, relatează Infotag.

84 afișări
Imaginea articolului Igor Smirnov: Criza transnistreană se va încheia când ambele părţi vor discuta de pe poziţii egale

Igor Smirnov: Criza transnistreană se va încheia când ambele părţi vor discuta de pe poziţii egale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia întrevederii cu ambasadorul Marii Britanii la Chişinău, Keith Shannon, liderul transnistrean a afirmat că în procesul de negociere este nevoie de "garanţii".

Igor Smirnov a subliniat că "pentru a avea rezultate pozitive, toţi deja trebuie să înţeleagă că (...) doar două părţi egale trebuie să vorbească între ele".

Întrebat de ambasadorul britanic despre reţinerea jurnalistului Ernest Vardanian de către forţele de ordine din Transnistria, Smirnov a afimat că nu s-a implicat niciodată în desfăşurarea anchetei şi în activitatea sistemului judiciar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici