IMAGINI IMPRESIONANTE: Cum îşi petrec femei condamnate la moarte ultimele ore din viaţă în închisoare - FOTO

Câteva imagini emoţionante, nemaivăzute până în prezent, arată cum câteva femei condamnate la moarte îşi trăiesc ultimele clipe dinaintea execuţiei.

21995 afișări
Imaginea articolului IMAGINI IMPRESIONANTE: Cum îşi petrec femei condamnate la moarte ultimele ore din viaţă în închisoare - FOTO

IMAGINI IMPRESIONANTE: Cum îşi petrec femei condamnate la moarte ultimele ore din viaţă în închisoare (Imagini: www.ifeng.com)

Fotografiile arată pentru prima dată cum trăiesc femeile din închisorile chineze, cu câteva ore sau chiar minute înainte de a fi executate, scrie dailymail.co.uk.

Imaginile, care au fost realizate în 2003 de către un fotograf civil anonim, au fost considerate de autorităţile de la acea vreme prea emoţionante pentru a fi publicate. Fotograful a avut acces în închisoarea de femei din oraşul Wuhan, din China Centrală, în celulele a patru femei condamnate la moarte pentru trafic de droguri.

Deşi erau conştiente că a doua zi dimineaţă vor muri, femeile au fost extrem de îngrijite, sociabile şi chiar au râs alături de angajaţii închisorii.

Una dintre prizoniere a fost fotografiată cu ultima ei masă, un castron cu supă, dar şi un meniu de la McDonald's. Cu câteva clipe înainte de a fi dusă din celula sa către plutonul de execuţie, femeia şi-a aplicat ojă roşie pe unghii.

În unele dintre fotografii este arătată o prizonieră condamnată la moarte, care îi dictează unui angajat al închisorii ultimele sale dorinţe şi testamentul, iar în alte imagini apar mai multe deţinute jucând cărţi şi râzând cu o seară înainte de execuţie.

A doua zi dimineaţa, la ora 7:00, femeile au fost duse în faţa plutonului de execuţie şi ucise, alături de alte 16 condamnate la moarte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici