Îmbunătăţirea relaţiilor dintre Rusia şi SUA este în interesul Europei - ministrul german de Externe

Europa ar trebui să fie interesată de îmbunătăţirea relaţiilor dintre Rusia şi SUA, iar soluţionarea conflictului nord-coreean ar putea contribui în mod special la acest lucru, a declarat duminică ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, relatează site-ul agenţiei Tass.

1125 afișări
Imaginea articolului Îmbunătăţirea relaţiilor dintre Rusia şi SUA este în interesul Europei - ministrul german de Externe

Îmbunătăţirea relaţiilor dintre Rusia şi SUA este în interesul Europei - ministrul german de Externe

"Noi, în Europa, ar trebui să fim interesaţi în mod special de relaţii mai bune între Statele Unite şi Rusia. Doar SUA şi Rusia, cu sprijinul Chinei, pot preveni în cele din urmă proliferarea armelor nucleare. Dacă relaţiile dintre Washington şi Moscova rămân la fel de sărace ca acum, alte ţări vor profita de acest lucru. Din acest motiv, eforturile noastre de a-i aduce aproape din nou pe americani şi pe ruşi sunt atât de mari", a declarat Gabriel, într-un interviu pentru publicaţia Funke Mediengruppe.

Rezolvarea conflictului din Peninsula Coreeană prin mijloace militare "ar costa o mulţime de vieţi omeneşti", apreciază ministrul german de Externe. În acelaşi timp, el avertizează comunitatea globală să nu omită situaţia din Coreea de Nord.

"În cazul în care comunitatea internaţională monitorizează pur şi simplu activităţile Coreei de Nord, atunci alte ţări vor urma atitudinea Coreei de Nord", a menţionat şeful diplomaţiei de la Berlin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici