Imigranţi români, acuzaţi de trafic de organe

Un mesaj telefonic care susţine că imigranţi români răpesc copii pentru trafic de organe a creat o adevărată psihoză în Franţa, relatează La Provence, subliniind însă că poliţia nu a identificat nici un caz de acest gen până în prezent.

34 afișări
Imaginea articolului Imigranţi români, acuzaţi de trafic de organe

Imigranţi români, acuzaţi de trafic de organe (Imagine: Mediafax Foto)

Faimosul SMS, care circulă în şcolile franceze, menţionează că "fetele au fost răpite pentru trafic de organe" de oameni "care pretind că se ocupă de colectare de sânge (...) Se pare că aceştia sunt români şi că sunt cei care au ucis-o pe fata de la Malpasse" (aluzie la dispariţia unei fete pe nume Fatima la 7 mai, în apropierea acestei staţii de metrou).

"Am verificat toate aceste acuzaţii pe teren, dar nu au fost dovedite", a explicat un oficial din cadrul poliţiei.

"Credem că persoane inocente pot deveni victime ale represaliilor doar pe motivul apartenenţei etnice", a continuat acesta, precizând că un român a fost victima acestui tip de violenţă, săptămâna aceasta în nordul Marsiliei.

Potrivit sursei citate, părinţii, copiii şi cadrele didactice au dezvoltat o adevărată psihoză şi teamă permanentă. Poliţia a primit numeroase apeluri care semnalau tentative de răpire şi apariţii ale misterioasei camionete în care se deplasează răpitorii.

Poliţia crede că zvonurile privind camioneta cu care s-ar deplasa presupuşii răpitori este o confuzie cu un caz de miercurea trecută, când o tânără de 17 ani a fost imobilizată şi violată într-o camionetă de culoare albastră. Autorul acestui atac, un bărbat de treizeci de ani, a fost condamnat la închisoare, dar acest lucru nu a împiedicat apariţia zvonurilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici