Împăratul Japoniei este "profund îngrijorat" de situaţia de la centrala Fukushima

Împăratul Japoniei, Akihito, s-a declarat miercuri "profund îngrijorat" de situaţia de la centrala nucleară Fukushima, în cadrul unui discurs excepţional adresat naţiunii, în cursul căruia a precizat că se "roagă pentru securitatea unui număr cât mai mare" de persoane.

85 afișări
Imaginea articolului Împăratul Japoniei este "profund îngrijorat" de situaţia de la centrala Fukushima

Împăratul Japoniei este "profund îngrijorat" de situaţia de la centrala Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La cinci zile după cutremurul cel mai puternic înregistrat vreodată în această ţară, urmat de un tsunami devastator, împăratul şi-a exprimat regretul că "numărul persoanelor ucise creşte pe zi ce trece şi nu se ştie câţi au murit".

"Toată naţiunea munceşte la operaţiunile de salvare", a declarat Akihito, care se implică foarte puţin în afacerile ţării.

"Populaţia este obligată să evacueze în condiţii foarte dificile de frig, de lipsă de apă şi carburant", a constatat împăratul.

"Nu pot să nu mă rog pentru ca activitatea salvatorilor să progreseze rapid şi ca viaţa oamenilor să se amelioreze, fie şi numai puţin", a continuat Akihito.

"Sper sincer că putem împiedica înrăutăţirea situaţiei datorită eforturilor" tuturor celor care participă la operaţiunile de salvare, a mai spus împăratul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici