ÎN AŞTEPTAREA URAGANULUI: Guvernatori ai statelor vizate realizează mobilizarea pe Twitter

Guvernatori ai statelor vizate de sosirea iminentă a uraganului Sandy în zona de coastă utilizează Twitterul pentru a transmite mesaje în domeniul securităţii, ca lista drumurilor închise, a zonelor în care electricitatea este întreruptă sau numere de apel gratuit în caz de urgenţă.

215 afișări
Imaginea articolului ÎN AŞTEPTAREA URAGANULUI: Guvernatori ai statelor vizate realizează mobilizarea pe Twitter

ÎN AŞTEPTAREA URAGANULUI: Guvernatori ai statelor vizate realizează mobilizarea pe Twitter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De 24 de ore, guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a trimis aproximativ 100 de mesaje pe Twitter celor 35.000 de abonaţi pe care îi are contul său, informându-i cu privire la ultimele evoluţii legate de sosirea uraganului.

"Podul Tappan Zee va fi închis (circulaţiei) tuturor vehiculeor începând de luni, de la ora (locală) 16.00 (22.00, ora României) şi până la noi ordine #Sandy", se arată într-unul dintre aceste mesaje postate luni după-amiază pe contul său @NYGovCuomo.

"Nu mergeţi pe plajă", ordonă guvernatorul într-un alt mesaj postat pe Twitter. Mesajul este însoţit de o fotografie Instagram a mării dezlănţuite. Un alt mesaj anunţă întreruperi de curent electric comitat cu comitat.

La fel ca guvernatorul New York-ului, Tom Corbett (Pennsylvania), Jack Markell (Delaware), Dan Malloy (Connecticut) sau Martin O'Malley (Maryland) utilizează reţeaua socială pentru a difuza consemne de securitate.

De 24 de ore, guvernatorul din New Jersey Chris Christie a postat, la rândul său, aproximativ 30 de mesaje pe Twitter cu privire la uraganul Sandy, primite de către cei aproximativ 200.000 de abonaţi ai contului său, @GovChristie.

În afară de apeluri la vigilenţă, pe contul lui Christie apar mesaje care arată că guvernatorul şi echipa sa sunt pe deplin mobilizaţi, inclusiv o serie de fotografii surprinzându-l în cursul unor reuniuni cu Cabinetul. "Reuniune de Cabinet, în acest moment, pentru colectarea ultimelor informaţii asupra #Sandy", scrie guvernatorul din New Jersey într-un mesaj care însoţeşte o fotografie.

Dovada mobilizării pe Twitter o constituie cuvinte-cheie ca "Sandy", "fiţi prudenţi" sau "FEMA" (Federal Emergency Management Agency, Agenţia federală însărcinată cu operaţiuni de ajutorare) care reprezintă cele mai frecvente subiecte abordate în mesajele postate luni în Statele Unite.

Nord-estul ţării se afla într-o adevărată stare de asediu luni după-amiaza, odată cu apropierea uraganului Sandy, care a provocat deja, înainte să atingă coastele, ploi torenţiale şi inundaţii în zone de pe litoral, paralizând economia şi transporturile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici