În draftul noilor sancţiuni: Abramovici este descris ca „oligarhul rus cu legături strânse şi de durată” cu Putin

Proprietarul clubului Chelsea, Roman Abramovici, este descris ca fiind un „oligarh rus care are legături strânse şi de lungă durată cu Vladimir Putin”. Textul apare într-o copie a textului juridic al UE referitor la cel mai recent pachet de sancţiuni impuse Rusiei, potrivit The Guardian.

410 afișări
Imaginea articolului În draftul noilor sancţiuni: Abramovici este descris ca „oligarhul rus cu legături strânse şi de durată” cu Putin

În draftul noilor sancţiuni: Abramovici este descris ca „oligarhul rus cu legături strânse şi de durată” cu Putin

Roman Abramovici este descris ca un „oligarh rus care are legături strânse şi de lungă durată cu Vladimir Putin”, potrivit unei copii a textului juridic al UE referitor la cel mai recent pachet de sancţiuni impuse Rusiei, care urmează să fie publicat în cursul zilei de marţi.

„El a avut acces privilegiat la preşedinte şi a menţinut relaţii foarte bune cu acesta. Această legătură cu liderul rus l-a ajutat să îşi menţină averea considerabilă. El este unul dintre principalii acţionari ai grupului siderurgic Evraz, care este unul dintre cei mai mari contribuabili din Rusia”, se arată în textul citat.

Omul de afaceri se află pe lista oligarhilor ruşi sancţionaţi de occident în urma războiului purtat de Rusia în Ucraina.

Roman Abramovich a negat faptul că are legături strânse cu Putin.

Contul din banca Barclays al lui FC Chelsea a fost suspendat temporar, vinerea trecută. Banca spune că are nevoie de timp pentru a evalua licenţa pe care a primit-o Chelsea pentru a continua activităţile legate de fotbal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici