"În spatele trenului este Regina României, iar în jurul său sunt mii de curioşi". O gară istorică din SUA, vizitată de Regina Maria în 1926, a fost dezafectată - VIDEO

O gară istorică din oraşul american Missoula, care a găzduit o vizită a Reginei Maria a României în 1926, atrăgând mii de persoane, a fost dezafectată şi va fi folosită ca spaţiu pentru birouri, relatează postul local de televiziune KAJ18 în pagina electronică.

2452 afișări
Imaginea articolului "În spatele trenului este Regina României, iar în jurul său sunt mii de curioşi". O gară istorică din SUA, vizitată de Regina Maria în 1926, a fost dezafectată - VIDEO

"În spatele trenului este Regina României, iar în jurul său sunt mii de curioşi". O gară istorică din SUA, vizitată de Regina Maria în 1926, a fost dezafectată

Când a fost construită în urmă cu peste 100 de ani, gara Northern Pacific Depot din Missoula, statul Montana, a transformat localitatea dintr-un orăşel comercial minor într-un centru economic, în special pentru comerţul cu cherestea. Gara a devenit marea intrare în Missoula, scrie KAJ18.

Societatea feroviară Northern Pacific Railroad a ajuns în Montana la sfârşitul anilor 1800, aducând numeroşi pasageri, atât oameni simpli cât şi celebrităţi.

"În spatele (trenului) este Regina României. 1926. Iar în jurul său sunt mii şi mii de curioşi. Ştiţi, astăzi nu s-ar permite aşa ceva din motive de securitate, dar erau înghesuiţi în jurul trenului, peste tot pe şinele din gară", povesteşte preşedintele Montana Rail Link (Căile ferate din Montana), Tom Walsh, privind o fotografie veche, alb-negru, din acea zi.

"Dar când priveşti imaginea, este atât de evident unde este şi este interesant când te gândeşti că, în urmă cu 85-90 de ani, acea linie era chiar o afacere importantă, iar atunci aduceam demnitari în micul Missoula Montana", a adăugat Walsh.

Emblemele istorice ale Northern Pacific încă mai decorează gara din centru, în amintirea acelor zile. În prezent, ruta de sud din Montana este deţinută de Montana Rail Link şi între opt şi 20 de trenuri trec prin acea gară zilnic, dar nu garnituri de pasageri.

"Cred că am pierdut multă popularitate, dar în ceea ce priveşte utilizarea şi ceea ce facem pentru ţară, facem mult mai mult pentru ţară acum decât altădată", a subliniat Walsh.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici