Incendii de vegetaţie puternice în Franţa şi Spania

Aproximativ 900 de hectare de vegetaţie au ars într-un incendiu care are loc la frontiera Franţei cu Spania, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

307 afișări
Imaginea articolului Incendii de vegetaţie puternice în Franţa şi Spania

Incendii de vegetaţie puternice în Franţa şi Spania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incendiul de vegetaţie se înregistrează în departamentul francez Ariège, situat în sud-vestul ţării, la frontiera cu Spania.

Incendiul s-a întins pe o suprafaţă de 900 de hectare, fiind favorizat de temperaturile relativ ridicate.

"Nu a mai plouat din noiembrie, iar zăpada este doar la altitudini de peste 2.000 de metri, ceea ce favorizează propagarea focului", a explicat Christian Lukowicz, un oficial local.

La rândul lor, pompierii spanioli depun eforturi pentru stingerea a numeroase incendii de vegetaţie, care se întind pe 2.000 de hectare în nordul Spaniei, la frontiera cu Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici