Incendiile de vegetaţie din Hawaii vor cauza a doua cea mai mare pierdere asigurată din istoria statului

Pierderile totale asigurate în urma incendiilor de pe insula Maui se aşteaptă să reprezinte a doua cea mai mare pierdere asigurată din istoria statului Hawaii, potrivit firmei Karen Clark & Company (KCC), notează Reuters.

464 afișări
Imaginea articolului Incendiile de vegetaţie din Hawaii vor cauza a doua cea mai mare pierdere asigurată din istoria statului

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Incendiul rapid, care a început săptămâna aceasta, a devastat oraşul istoric Lahaina, staţiune care a fost cândva capitala Regatului Hawaiian.

Impactul incendiului ar fi al doilea după cel al uraganului Iniki, care a lovit Hawaii în 1992, în funcţie de valoarea proprietăţilor de astăzi, a precizat KCC într-o notă de vineri.

Firma estimează că suprafaţa totală arsă este de aproximativ 2.200 de acri, în timp ce aproximativ 3.500 de clădiri se află în perimetrul incendiului.

Echipele de căutare din Maui urmau să scotocească vineri printre ruinele carbonizate din Lahaina în căutarea altor victime ale incendiului, iar autorităţile se aşteaptă ca bilanţul de 55 de morţi să crească.

Brokerul de asigurări Aon a declarat că distrugerile locuinţelor, a întreprinderilor şi a altor structuri din Lahaina vor duce probabil la pierderi economice şi asigurate de sute de milioane de dolari.

Deoarece situaţia este în curs de desfăşurare, pierderile ar putea continua să crească, iar perturbarea semnificativă a turismului în Maui, o parte importantă a economiei locale, s-ar realiza în viitorul apropiat, a declarat Aon în raportul său săptămânal privind catastrofele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici