Incendiile masive din Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, Jair Bolsonaro, schimbă atitudinea şi anunţă că armata va interveni

Armata braziliană va fi trimisă pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie din Pădurea Amazoniană, a informat vineri guvernatorul statului brazilian Roraima, Antonio Denarium, relatează site-ul agenţiei Reuters.

6274 afișări
Imaginea articolului Incendiile masive din Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, Jair Bolsonaro, schimbă atitudinea şi anunţă că armata va interveni

Jair Bolsonaro va trimite armata pentru a ajuta la stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană

Denarium a declarat pentru reporteri că preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a semnat un ordin pentru a trimite armata în Pădurea Amazoniană.

Jair Bolsonaro este vizat de critici internaţionale din cauza incendiilor care afectează Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, considerat un politician populist, este acuzat că a relaxat reglementările, facilitând defrişările.

Deşi a recunoscut că Brazilia nu dispune de echipamentele necesare stingerii miilor de incendii de vegetaţie, Jair Bolsonaro a părut să respingă ofertele de ajutor străin. "Ţările care trimit bani aici nu o fac din filantropie. Vor să interfereze asupra suveranităţii noastre", a declarat Bolsonaro, citat de agenţia Reuters şi de publicaţia The Hill. Bolsonaro a anunţat că analizează posibilitatea mobilizării armatei pentru a stinge incendiile de vegetaţie.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici