Incendiu de pădure violent în insula Eubeea, din estul Greciei

Un violent incendiu de pădure şi de vegetaţie se înregistra duminică dimineaţă la Karystos, în sudul insulei Eubeea, din estul Greciei, a anunţat serviciul de Protecţie civilă.

83 afișări
Imaginea articolului Incendiu de pădure violent în insula Eubeea, din estul Greciei

Incendiu de pădure violent în insula Eubeea, din estul Greciei (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Focul a izbucnit sâmbătă seara şi a fost alimentat de rafalele de vânt de peste 90 de kilometri pe oră, care împiedicau avioanele bombardiere de apă să decoleze.

O sută de pompieri şi circa 30 de vehicule încercau să stingă flăcările.

Serviciul de Protecţie civilă a declarat starea de urgenţă în departamentul Karystos, iar mai mulţi turişti au început să părăsească zona, potrivit poliţiei locale.

Alte două incendii de pădure au izbucnit duminică în Creta (sud), în departamentul Rethymnon şi în apropiere de oraşul Ierapetra. Rafalele puternice de vânt împiedicau şi acolo avioanele bombardiere de apă să participe la lupta împotriva flăcărilor.

După aproximativ zece zile de caniculă, cu temperaturi care au atins 39 de grade Celsius în anumite regiuni ale ţării, Grecia este afectată de sâmbătă de rafale de vânt puternice, ceea ce a condus la scăderea temperaturii la circa 32 de grade Celsius.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici