Incendiu de proporţii la un gazoduct din sud-vestul Moscovei

Un gazoduct a luat foc în sud-vestul Moscovei în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei explozii, flăcările atingând 200 de metri înălţime, au anunţat oficiali locali.

15 afișări
Imaginea articolului Incendiu de proporţii la un gazoduct din sud-vestul Moscovei

Incendiu de proporţii la un gazoduct din sud-vestul Moscovei

Cinci persoane au fost rănite, dintre care un bărbat prezintă arsuri pe 35 la sută din suprafaţa corpului, a precizat primarul Moscovei, Iuri Lujkov, citat de agenţia Interfax, adăugând că cel mai probabil cauzele incendiului sunt de origine accidentală.

Incendiul "ar fi putut fi provocat de un exces de presiune în conductă", a adăugat el pentru agenţia RIA Novosti.

Televiziunile au difuzat imagini spectaculoase cu flăcările care luminau în noapte şi cu fumul gros şi negru care se ridica de la locul accidentului.

"Nu îmi amintesc să mai fi fost un incendiu ca acesta la Moscova", a declarat, la rândul său, viceprimarul Piotr Birukov, în timp ce oficialii citaţi de Interfax au vorbit despre cel mai mare incendiu din oraş din ultimii 20 de ani.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a evocat un incendiu de categoria a 5-a, cel mai înalt nivel, şi a anunţat trimiterea a 35 de unităţi de pompieri.

Potrivit viceprimarului, distribuţia de energie în oraş nu a fost afectată de incendiu. Dar, potrivit companiei de telefonie municipală, 80.000 de consumatori au rămas fără linie telefonică deoarece cablurile au fost avariate de căldură.

Focul s-a declanşat la ora 24.30 (23.30, ora României), fiind însoţit de flăcări cu înălţimea de 200 de metri, înainte de a se reduce la 30 de metri după intervenţia pompierilor.

Circulaţia a fost interzisă în zona din apropierea bulevardului Miciurinski, a adăugat RIA Novosti. Nu există niciun pericol pentru riverani, cel mai apropiat imobil, o clădire administrativă, aflându-se la o distanţă de 200 de metri.

Accidente de acest tip sunt frecvente în fosta URSS din cauza instalaţiilor vechi şi, în ultimele luni, explozii importante de gazoducte sau oleoducte s-au produs în Turkmenistan şi Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici