Începe procesul momentului în Italia, la patru ani de la prăbuşirea podului din Genova

  • Podul rutier din Genova s-a prăbuşit în 2018 din cauza infrastructurii învechite
  • Procesul începe joi la patru ani distanţă de la tragedie
  • În total 59 de persoane se vor afla în boxa acuzaţilor
2025 afișări
Imaginea articolului Începe procesul momentului în Italia, la patru ani de la prăbuşirea podului din Genova

Sursa foto: MediafaxFoto

La mai bine de patru ani de când podul rutier din Genova s-a prăbuşit, va începe procesul mult aşteptat. Judecata se va desfăşura în cea mai mare sală a tribunalului din oraş. În total, 59 de persoane se vor afla în boxa acuzaţilor, printre acestea fiind şi directorul companiei care trebuia să asigure mentenanţa structurii, Giovanni Castellucci.

Pe 14 august 2018, vârful sezonului estival a îndoliat Italia: 43 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce podul rutier Ponte Morandi s-a prăbuşit din cauza degradării avansate.

„Procesul este de aşteptat să fie lung şi complex. Sperăm că nu vor exista lacune care să întrerupă firul adevărului şi justiţiei care a apărut deja în cadrul anchetei”, a declarat Egle Possetti, purtător de cuvânt care vorbeşte în numele victimelor. Possetti şi-a pierdut sora, cumnatul şi cei doi nepoţi în tragedie.

Procesul ar putea dura mai mult de un an, însă rudele victimelor speră să li se facă dreptate şi astfel de episoade să nu se mai repete vreodată.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici