Incursiune a armatei israeliene în sudul Fâşiei Gaza

Armata israeliană a efectuat marţi o incursiune în zona Khan Younes, în sudul Fâşiei Gaza, unde a distrus o casă cu trei etaje şi câteva ferme, potrivit unor martori oculari palestinieni.

17 afișări
Imaginea articolului Incursiune a armatei israeliene în sudul Fâşiei Gaza

Incursiune a armatei israeliene în sudul Fâşiei Gaza (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit surselor, armata a intrat 500 de metri în interiorul teritoriului palestinian cu tancurile şi a distrus casa cu un buldozer, fără a face victime în rândul palestinienilor.

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a confirmat că o forţă israeliană a desfăşurat o incursiune în Fâşia Gaza în urma tirurilor cu rachetă palestiniene împotriva civililor israelieni, care efectuau lucrări în apropierea barierei de securitate.

În timpul incursiunii, palestinienii au tras în militarii israelieni care au ripostat, a adăugat purtătoarea de cuvânt precizând că nici un militar nu a fost rănit.

De altfel, Israelul a predat marţi trupul unui palestinian în vârstă de 22 de ani rănit duminică seara de militari în apropierea aceleiaşi zone de securitate şi care a murit într-un spital israelian, potrivit unor surse medicale palestiniene.

Bărbatul a fost rănit după ce militarii au observat că acesta se apropia de gard, în zona punctului de trecere Nahal Oz, potrivit unei purtătoare de cuvânt a armatei.

După focurile de avertisment, militarii au deschis focul în direcţia acestuia, iar ulterior el a fost transportat la un spital israelian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici