Îndemnul lui Putin pentru ruşi, după creşterea cazurilor de COVID-19. În spitalele din Moscova se internează cu 30% mai mulţi pacienţi

  • Vladimir Putin îi îndeamnă pe ruşi să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2
  • Preşedintele Rusiei a declarat că vrea să evite un blocaj al ţării
  • Rusia a înregistrat joi un record zilnic al numărului de cazuri de COVID-19, raportat la datele înregistrate în ultimele două luni
1323 afișări
Imaginea articolului Îndemnul lui Putin pentru ruşi, după creşterea cazurilor de COVID-19. În spitalele din Moscova se internează cu 30% mai mulţi pacienţi

FOTO: Profimedia

Preşedintele Vladimir Putin i-a îndemnat pe ruşi să respecte regulile de distanţare socială, întrucât doreşte să evite un blocaj strict al ţării. Mesajul lui Putin vine în contextul zilei de joi, când numărul cazurilor de coronavirus înregistrate în 24 de ore a fost cel mai mare din ultimele două luni, arată Reuters.

La începutul lunii iulie, Rusia a pus capăt blocajului care a paralizat temporar reţelele de transport locale, cât şi afacerile din numeroase domenii. În prezent, lucrurile par să fi revenit, în cea mai mare parte, la normal. Totuşi, creşterea numărului de cazuri de coronavirus ridică un semnal de alarmă şi sugerează posibilitatea întoarcerii la restricţii dure. 

„Trebuie să le cereţi oamenilor să respecte regulile necesare, inclusiv purtarea măştii", le-a transmis Vladimir Putin guvernatorii regionali în cadrul unei videoconferinţe. „Desigur, acest lucru nu este întotdeauna confortabil pentru cetăţeni, dar alternativa îmbolnăvirii este mai gravă. Nu mi-aş dori deloc să revenim la restricţiile pe care le-am introdus în primăvară.”

Oficialii ruşi insistă asupra posibilităţii reduse de a ajunge la un nou blocaj şi susţin că al doilea val de coronavirus este departe. În schimb, spitalele COVID-19 din Rusia se aglomerează. Numărul pacienţilor internaţi la Moscova în fiecare zi a crescut cu aproximativ 30% în ultima săptămână, au declarat joi autorităţile de la Moscova, fără a oferi însă date exacte.

În Rusia au fost raportate joi 6.595 de noi îmbolnăviri, iar capitala Moscova conduce în topul celor mai afectate oraşe din ţară, cu 1.050 de bolnavi de COVID-19 confirmaţi într-o singură zi.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 149 de decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total de morţi din bilanţul COVID-19 ajungând la aproape 20.000. Cu 1.128.836 de cazuri de coronavirus, Rusia se plasează pe locul patru în clasamentul mondial al ţărilor cu cele mai multe îmbolnăviri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici