India: Circa 100 de morţi în decurs de două săptămâni, din cauza inundaţiilor

Bilanţul oficial al celor mai grave inundaţii din ultimii 50 de ani din India a ajuns la aproape 100 de morţi în două săptămâni, după ce 15 persoane s-au înecat luni seara, în urma unui naufragiu.

13 afișări
Imaginea articolului India: Circa 100 de morţi în decurs de două săptămâni, din cauza inundaţiilor

India: Circa 100 de morţi în decurs de două săptămâni, din cauza inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin jumătate de milion de sinistraţi au fost evacuaţi în regiunea indiană Bihar.

Ploile din sezonul musonic care au afectat regiunea Bihar, aflată la frontiera cu Nepalul, au provocat ieşirea din matcă a râului Kosi, care s-a revărsat la 18 august în albia unui fluviu secat de mai multe secole.

În această nouă deltă, cu o suprafaţă de 1,6 kilometri, sute de sate au fost inundate şi milioane de persoane au rămas izolate. Un bilanţul anterior menţiona 80 de morţi în 15 zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici