India: Stare de alertă în urma unor serii de atentate

Mai multe state din India erau în stare de alertă duminică, în special capitala New Delhi, după câteva serii de atentate la Bangalore (sud) şi Ahmedabad (vest), care s-au soldat cu zeci de morţi vineri şi sâmbătă.

23 afișări
Imaginea articolului India: Stare de alertă în urma unor serii de atentate

India: Stare de alertă în urma unor serii de atentate (Imagine: Mediafax/AFP)

Poliţia a trimis întăriri în gări şi aeroporturi, iar importante dispozitive au fost mobilizate la New Delhi, unde 3.000 de persoane au fost trimise pentru sporirea securităţii, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.

Ministrul indian de Interne, Shivraj Patil, şi-a convocat duminică principalii consilieri în materie de securitate pentru a studia modalităţile de a face faţă valului de violenţe, în timp ce autorităţile din statele Bihar, Haryana, Kerala, Orissa, Madhya Pradesh, Punjab, Rajasthan şi Caşmir au consolidat dispozitivele de securitate.

O grupare islamistă numită "Mujahedinii indieni" a revendicat prin intermediul presei responsabilitatea pentru atentatele de la Bangalore şi Ahmedabad şi a ameninţat cu noi atacuri.

Sâmbătă, 45 de persoane au fost ucise şi 160 rănite, într-o serie de 16 atentate la Ahmedabad, capitala statului Gujarat. Vineri, mai multe explozii au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor aproximativ zece la Bangalore, în sudul ţării.

Poliţia federală şi forţele de poliţie ale statelor Gujarat şi Karnataka au lansat duminică vaste operaţiuni pentru a încerca să îi găsească pe autorii atentatelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici