India: Testul cu o rachetă supersonică de tip BrahMos a fost un eşec

Testul efectuat marţi, în India, cu o rachetă de croazieră supersonică BrahMos, dezvoltată în colaborare de către India şi Rusia, s-a soldat cu un eşec, au anunţat, miercuri, oficiali ai armatei indiene.

20 afișări
Imaginea articolului India: Testul cu o rachetă supersonică de tip BrahMos a fost un eşec

India: Testul cu o rachetă supersonică de tip BrahMos a fost un eşec (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizaţia de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apărare, care susţinuse cu o zi înainte că testul a fost "un succes total", a anunţat, miercuri, că racheta nu şi-a atins ţinta.

"Funcţionarea rachetei a fost absolut normală până la ultima fază", în care aceasta "a ratat ţinta", a declarat pentru agenţia de presă indiană, PTI, Sivathanu Pillai, conducătorul proiectului BrahMos.

Racheta a fost lansată de la Centrul de testare din Pokhran, aflat în Deşertul Rajahstan, din vestul Indiei, în apropiere de graniţa cu Pakistanul.

BrahMos, care are o lungime de opt metri şi care cântăreşte aproximativ trei tone, a fost creată pentru a purta o încărcătură convenţională. Racheta are o rază de acţiune de 290 kilometri şi poate fi lansată de la sol, din avion, de la bordul unui vapor sau de la bordul unui submarin.

India şi Rusia, principalul furnizor de armamant pentru New Delhi, speră să realizeze o producţie de masă a rachetei BrahMos, pentru export.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici