India vrea o lege pentru interzicerea criptomonedelor şi propune crearea propriei monede digitale oficiale

  • India intenţionează să introducă o lege pentru interzicerea criptomonedelor private precum bitcoin.
  • Autorităţile doresc să instituie un cadru pentru o monedă digitală oficială, care să fie emisă de banca centrală, conform unei agende legislative a guvernului citată de Reuters.
848 afișări
Imaginea articolului India vrea o lege pentru interzicerea criptomonedelor şi propune crearea propriei monede digitale oficiale

Legea va „crea un cadru pentru crearea monedei digitale oficiale care urmează să fie emisă de Reserve Bank of India (RBI)”, arată documentul.

Legislaţia, listată pentru dezbatere în actuala sesiune parlamentară, urmăreşte „să interzică toate criptomonedele private din India, dar permite anumite excepţii pentru a promova tehnologia de bază a criptomonedelor şi utilizările sale”, se menţionează pe agenda.

La mijlocul anului 2019, un grup guvernamental indian a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private, cu închisoare de până la 10 ani şi amenzi grele pentru oricine tranzacţionează monede digitale.

Cu toate acestea, grupul a cerut guvernului să ia în considerare lansarea unei monede digitale oficiale, susţinută de guvern, pentru a funcţiona ca o bancnotă, prin intermediul Reserve Bank of India.

În aprilie 2018, RBI a ordonat instituţiilor financiare să întrerupă toate legăturile cu persoanele fizice sau companiile care tranzacţionează în monedă virtuală.

Cu toate acestea, în martie 2020, Curtea Supremă a Indiei a permis băncilor să gestioneze tranzacţii cu criptomonede, anulând o interdicţie a băncii centrale, care ar fi dat o lovitură majoră industriei.

Guvernele din întreaga lume au căutat modalităţi de reglementare a criptomonedelor, dar nici o economie majoră nu a făcut pasul drastic de a seta o interdicţie generală asupra deţinerii acestora, chiar dacă au fost exprimate îngrijorări cu privire la utilizarea abuzivă a datelor consumatorilor şi la posibilul impact al acestora asupra sistemului financiar .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici