Înregistrare audio a schimbului de replici între Voronin şi bărbatul agresat la Ungheni

Ziarul Expresul de Ungheni a intrat în posesia înregistrării audio a întâlnirii liderului PCRM, Vladimir Voronin, cu alegătorii din Ungheni, în cadrul căreia un localnic ar fi fost bătut de gărzile de corp ale fostului preşedinte, relatează PRO TV Chişinău.

68 afișări
Imaginea articolului Înregistrare audio a schimbului de replici între Voronin şi bărbatul agresat la Ungheni

Înregistrare audio a schimbului de replici între Voronin şi bărbatul agresat la Ungheni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a vorbit mai bine de jumătate de oră în faţa electoratului, Voronin a răspuns şi câtorva întrebări transmise în scris, refuzând însă categoric să accepte întrebări din sală. Atunci când un bărbat, Anton Cotici, a insistat totuşi să-i adreseze o întrebare, Voronin a exclamat: "Te zguduie această întrebare? Când am să ies din sală, am să-ţi răspund".

Cotici, în vârstă de 59 de ani, susţine că venise la întâlnirea cu liderul PCRM pentru a-i asculta promisiunile electorale. Contactat de Jurnal.md, el a declarat că a vrut să îl întrebe pe liderul PCRM de ce a permis construirea Casei de Cultură din Ungheni pe locul unui cimitir evreiesc.

Potrivit martorilor oculari, bărbatul a fost luat de gărzile de corp ale lui Voronin şi dus în subsolul clădirii, unde ar fi fost bătut. Paznicul Palatului de Cultură din Ungheni spune că a auzit strigăte din subsolul clădirii şi, ulterior, a chemat ambulanţa. La faţa locului a venit apoi şi poliţia.

Bărbatul agresat neagă că ar fi membrul vreunui partid, dar se declară simpatizant al Alianţei pentru Integrare Europeană.

PCRM susţine că bărbatul nu a fost agresat, considerând incidentul de la Ungheni drept o provocare organizată de PLDM.

Procuratura din Ungheni a anunţat sâmbătă că nu a indenficat gărzile de corp implicate în acest incident. Pentru a stabili cine sunt ofiţerii care l-au însoţit pe fostul preşedinte, procuratura a cerut ajutorul directorului SPP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici