Înregistrare video a reţelei al-Qaida, difuzată cu întârziere (Video)

O înregistrare video realizată de reţeaua teroristă al-Qaida a fost difuzată vineri, cu o întârziere de opt zile după 11 septembrie din cauza eforturilor Statelor Unite de blocare a difuzării.

15 afișări
Imaginea articolului Înregistrare video a reţelei al-Qaida, difuzată cu întârziere (Video)

Înregistrare video a reţelei al-Qaida, difuzată cu întârziere (Video)

Înregistrarea nu conţine imagini sau declaraţii ale lui Osama ben Laden, deşi un reprezentant al reţelei susţine că liderul al-Qaida este "în stare bună", relatează ABC News.

Al-Qaida a prezentat şi imagini cu un vânător de recompense american, Keith "Jack" Idema, în timp ce acesta pare să îl ameninţe cu moartea pe un cetăţean afgan pe care îl interoga.

Idema a fost condamnat ulterior de un tribunal afgan. În timpul procesului el a afirmat că lucrează în secret cu serviciile de spionaj americane pentru capturarea lui Osama ben Laden, declaraţie respinsă de Statele Unite.

Este prima dată în şapte ani când al-Qaida nu a reuşit să difuzeze o înregistrare cu ocazia aniversării atentatelor de la 11 septembrie.

Surse din cadrul serviciilor de informaţii afirmă că Statele Unite, împreună cu autorităţile germane şi malaysiene au reuşit să blocheze încercarea al-Qaida de difuzare a materialului pe 11 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici