ÎNREGISTRAREA SECRETĂ în care Mitt Romney spune cine îl va vota pe Barack Obama - AUDIO

O revistă americană a publicat luni o înregistrare video realizată cu camera ascunsă în care candidatul republican Mitt Romney pare să ironizeze "mentalitatea de victimă" a alegătorilor democraţi, comentarii denunţate imediat de către tabăra preşedintelui Barack Obama.

937 afișări
Imaginea articolului ÎNREGISTRAREA SECRETĂ în care Mitt Romney spune cine îl va vota pe Barack Obama - AUDIO

Înregistrarea secretă în care Mitt Romney spune cine îl va vota pe Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mother Jones, o publicaţie de stânga, a postat această înregistrare video realizată, evident, fără ştirea lui Romney, potrivit ei, în cadrul unei sesiuni de strângere de fonduri la care presa nu a avut acces.

Romney, vizibil nervos, întrebat de presa din California despre originea înregistrării video, a declarat: "nu este elegant, permiteţi-mi să spun cel puţin asta".

Data evenimentului nu a fost precizată şi numai Romney este recunoscut pe ecran, restul înregistrării fiind neclar. Autenticitatea înregistrării video nu a putut fi stabilită, dar vocea celui care vorbeşte pare să fie cea a candidatului republican la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie.

În înregistrare, se vede cum asigură că "47 la sută (dintre americani) vor vota pentru preşedinte orice se întâmplă. Există 47 la sută dintre oameni care sunt cu el, care depind de administraţie, care gândesc că sunt victime, care gândesc că administraţia trebuie să se ocupe de ei, care gândesc că ei au dreptul să aibă acces la o asigurare de sănătate, la hrană, la un acoperiş, la tot ceea ce vreţi".

 

Aceşti oameni gândesc "că acest lucru li se datorează. Că administraţia ar trebui să li-l ofere. Şi ei vor vota pentru acest preşedinte (Obama) orice s-ar întâmpla. Aceştia sunt oameni care nu plătesc impozite", continuă Romney, spunând că nu va reuşi să-i convingă să voteze pentru el.

"Eu nu-i voi convinge niciodată de faptul că ei ar trebui să-şi asume responsabilităţile şi să-şi ia viaţa în mâinile lor", asigură în continuare candidatul.

"Vorbesc despre procesul politic (...) este vorba de direcţia pe care o ia ţara", a adăugat Romney, întrebat despre înregistrarea video.

"Am avut o campanie teribilă", a explicat el anterior într-un interviu pentru Telemundo, un post de televiziune spaniol.

Solicitată de către AFP, echipa lui Romney nu a reacţionat imediat faţă de publicarea înregistrării video.

În schimb, comitetul de campanie al lui Obama a denunţat-o. "Este şocant ceea ce un candidat la preşedinţia Statelor Unite spune în spatele uşilor închise, unui grup de donatori bogaţi, că jumătate dintre americani se consideră «victime» (...) şi nu sunt pregătiţi să-şi «ia viaţa în mâinile lor»", a afirmat directorul de campanie al preşedintelui democrat în exerciţiu, Jim Messina.

Potrivit lui, "este dificil să fii preşedintele tuturor americanilor atunci când tratezi cu dispreţ jumătate din ţară".

Cu 50 de zile înainte de alegeri, postarea acestei înregistrări intervine deja într-un moment delicat pentru Romney, care a stagnat în sondaje după încheierea convenţiei naţionale, de la sfârşitul lui august şi începutul lui septembrie, şi a fost nevoit să se apere luni din cauza unui articol al revistei Politico, care susţinea cu o zi înainte că echipa sa de campanie era dezmembrată de lupte interne între consilieri.

"Echipa mea de campanie este formidabilă", a asigurat candidatul pentru postul de televiziune Telemundo. "Consilierii mei lucrează foarte bine împreună. Eu lucrez bine cu ei".

De asemenea, noile dezvăluiri au loc în timp de ce Romney a fost criticat săptămâna trecută pentru că a acuzat administraţia democrată de slăbiciune în faţa violenţelor antiamericane din lumea arabo-musulmană.

Criticile sale au părut deplasate în momentul în care Obama întrupa doliul Statelor Unite ca urmare a morţii a patru cetăţeni americani în atacul asupra consulatului din Benghazi în Libia pe 11 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici