Întâlnire la nivel înalt: Putin şi Lukaşenko vor discuta la Moscova probleme de securitate şi cooperare

Preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul bielorus Alexandru Lukaşenko se vor întâlni duminică, la Moscova, la două zile după ce Kremlinul a avertizat că orice agresiune împotriva vecinului şi aliatului său va fi considerată un atac asupra Rusiei.

276 afișări
Imaginea articolului Întâlnire la nivel înalt: Putin şi Lukaşenko vor discuta la Moscova probleme de securitate şi cooperare

Sursa foto: Hepta

După ce Polonia a decis la începutul acestei săptămâni să mute unităţile militare mai aproape de graniţa cu Belarus, ca răspuns la sosirea în Belarus a forţelor din Grupul Wagner aliate Rusiei, Putin a spus că Moscova va folosi toate mijloacele pe care le are pentru a reacţiona la orice ostilitate faţă de Minsk.

Kremlinul a declarat că Lukaşenko efectuează o vizită de lucru în Rusia şi va vorbi cu Putin despre dezvoltarea în continuare a „parteneriatului strategic”.

Deşi nu şi-a trimis propriile trupe în Ucraina, Lukaşenko a permis Moscovei să folosească teritoriul belarus pentru a-şi lansa invazia pe scară largă asupra Ucrainei în februarie 2022 şi de atunci s-a întâlnit frecvent cu Putin.

Cele două ţări au organizat mai multe exerciţii militare comune de antrenament, iar în iunie Lukaşenko a permis ca ţara sa să fie folosită ca bază pentru arme nucleare ruseşti, o mişcare condamnată pe scară largă de Occident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici