Întâlnire secretă între principalii candidaţi pentru poziţia de premier al Marii Britanii

Fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak şi fostul premier Boris Johnson s-au întâlnit sâmbătă în condiţiile în care se apropie termenul limită pentru nominalizarea persoanei care va conduce guvernul britanic. Sursele au confirmat întâlnirea, dar nu şi conţinutul discuţiilor, potrivit BBC.

2589 afișări
Imaginea articolului Întâlnire secretă între principalii candidaţi pentru poziţia de premier al Marii Britanii

Întâlnire secretă între principalii candidaţi pentru poziţia de premier al Marii Britanii

Boris Johnson şi Rishi Sunak au purtat discuţii în timp ce se apropie termenul limită pentru anunţarea nominalizărilor în competiţia pentru înlocuirea lui Liz Truss în funcţia de prim-ministru. Două surse separate au declarat pentru BBC că întâlnirea a avut loc, dar niciuna dintre tabere nu a dezvăluit ce s-a discutat.

Rishi Sunak continuă să avanseze în cursă, adunând sprijinul a 128 de parlamentari din toate aripile partidului său, inclusiv foşti aliaţi ai lui Johnson. Boris Johnson se află pe locul al doilea, cu 53 de susţinători, potrivit numărătorii BBC. Cu toate acestea, stafful susţine că are sprijinul a 100 de parlamentari, numărul necesar pentru a intra oficial în cursă. Susţinătorii lui Sunak au îndoieli cu privire la acest lucru şi i-au cerut fostului premier să prezinte dovezi.

Penny Mordaunt este singura candidată care a declarat oficial că este în cursă, dar nu are susţinere din partea colegilor de partid.

Conform procedurii, candidaţii au timp până luni, la prânz, să obţină sprijin pentru a candida. Dacă parlamentarii partidului susţin un singur candidat, noul prim-ministru ar putea fi anunţat luni după-amiază.

Dacă vor fi mai mulţi candidaţi, membrii Partidului Conservator vor vota online, iar rezultatul va fi anunţat vineri. Sondajele de opinie arată că Johnson, care s-a întors brusc dintr-o vacanţă în Caraibe pentru a candida, ar putea să câştige alegerile din interiorul partidului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici