Întâlnirea dintre Hollande şi Merkel de duminică a fost amânată "din cauza evenimentelor" din Franţa

Întâlnirea prevăzută pentru duminică la Strasbourg, în estul Franţei, între Francois Hollande şi Angela Merkel a fost amânată sine die, "din cauza evenimentelor" din Franţa, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.

89 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea dintre Hollande şi Merkel de duminică a fost amânată "din cauza evenimentelor" din Franţa

Întâlnirea dintre Hollande şi Merkel de duminică a fost amânată "din cauza evenimentelor" din Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întâlnirea este amânată "din cauza evenimentelor" din Franţa, unde vineri sunt în desfăşurare două luări de ostatici şi miercuri a avut loc un atentat la redacţia săptămânalului satiric Charlie Hebdo. Au loc discuţii "pentru găsirea unei noi date" pentru întâlnirea dintre cancelarul german şi preşedintele francez, a precizat Armin Machmer, purtătorul de cuvânt al lui Schulz, aflat la originea invitaţiei.

Informaţia a fost confirmată de apropiaţi ai preşedintelui Francois Hollande.

Preşedintele francez anunţase luni dimineaţă că se va întâlni cu cancelarul german duminică pentru a "discuta despre viitorul Europei".

"Mă voi întâlni cu doamna Merkel duminică, la iniţiativa preşedintelui Parlamentului European Martin Schulz (SPD), care este german, dar şi francofon şi francofil, şi vom discuta despre viitorul Europei, despre relaţia franco-germană", a declarat preşedintele francez, luni, pentru France Inter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici