Interdicţia impusă de Chişinău lui George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, ridicată

Curtea de Apel din Chişinău a decis ridicarea interdicţiei impuse lui George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, expulzat în luna mai de pe teritoriul Republicii Moldova, cu o interdicţie de reintrare în această ţară timp de cinci ani.

149 afișări
Imaginea articolului Interdicţia impusă de Chişinău lui George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, ridicată

Interdicţia impusă de Chişinău lui George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, ridicată

"Autorităţile diplomatice ale României au făcut diligenţe pe lângă cele ale Republicii Moldova pentru soluţionarea cauzei. În acest context, cererea de urgentare a procesului, care trebuia să aibă loc iniţial pe 23 septembrie, a fost aprobată şi procesul a putut avea loc săptămâna aceasta", a declarat George Simion pentru MEDIAFAX.

Liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, cetăţean român, a fost reţinut în 13 mai de agenţii Serviciului moldovean de Informaţii şi Securitate (SIS), iar în scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicţie de reintrare în această ţară timp de cinci ani.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a solicitat, la două zile după aceea, la Bratislava, în cadrul unei discuţii cu omologul său din Republica Moldova, Natalia Gherman, soluţionarea situaţiei expulzării cetăţeanului român George Simion.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici