Interdicţie de zbor în zona festivalului Oktoberfest, în urma ameninţărilor teroriste

Autorităţile germane au interzis traficul aerian în zona în care se desfăşoară Oktoberfest, la Munchen, în urma unei serii de ameninţări teroriste adresate Germaniei, în ultimele zile, de liderul al-Qaida, Osama ben Laden, şi de talibani, relatează Deutsche Welle, în pagina electronică.

22 afișări
Imaginea articolului Interdicţie de zbor în zona festivalului Oktoberfest, în urma ameninţărilor teroriste

Interdicţie de zbor în zona festivalului Oktoberfest, în urma ameninţărilor teroriste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrmann, a anunţat sâmbătă interdicţia de zbor pentru zona în care se desfăşoară Oktoberfest.

Măsura, adoptată la cererea Ministerului federal de Interne, va rămâne în vigoare până la 4 octombrie, când festivalul se va încheia.

Zona din Munchen unde se desfăşoară festivalul se întinde pe o suprafaţă de 31 de hectare, şase milioane de persoane participând timp de 16 zile, în fiecare an.

"O zonă fără zboruri pare să fie o necesitate, ţinând cont de actuala situaţie de securitate", a afirmat Herrmann, referindu-se la ameninţările teroriste adresate Germaniei. Temerile privind zborurile comerciale din zona festivalului au determinat mai mulţi participanţi să sune îngrijoraţi la autorităţi.

Unul dintre mesajele de ameninţare includea imagini cu posibile ţinte ale atacurilor precum festivalul Oktoberfest din Munchen, Poarta Brandenburg din Berlin şi Catedrala din Koln.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici