Internet la toţi europenii: schema privind conectivitatea Wi-Fi gratuită, aprobată de Parlamentul European

În încercarea de a oferi acces la internet tuturor cetăţenilor europeni, Parlamentul European a votat în favoarea unui plan de finanţare a mii de hotspoturi Wi-Fi, scrie Deutsche Welle.

4322 afișări
Imaginea articolului Internet la toţi europenii: schema privind conectivitatea Wi-Fi gratuită, aprobată de Parlamentul European

Internet la toţi europenii: schema privind conectivitatea Wi-Fi gratuită, aprobată de Parlamentul European

Potrivit legislatorilor europeni, până la 8.000 de puncte de acces vor fi create până în anul 2020. La această iniţativă, denumită WiFi4EU, vor avea acces instituţii din sectorul public incluzând parcuri, biblioteci şi spitale.

Finanţarea, care se ridică la 120 mil. euro, va fi oferită instituţiilor publice pe criteriul „primul venit, primul servit“ şi va fi distribuită „într-o manieră echilibrată geografic“, cu accent pe locurile cu conectivitate limitată. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici