Introducerea limbii române în Constituţia Republicii Moldova, avizată pozitiv de două comisii parlamentare

Proiectul de lege cu privire la modificarea articolului 13 din Constituţia Republicii Moldova, care prevede înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" cu "limba română", a fost avizat pozitiv, miercuri, de către două comisii parlamentare, relatează site-ul Radio Chişinău.

353 afișări
Imaginea articolului Introducerea limbii române în Constituţia Republicii Moldova, avizată pozitiv de două comisii parlamentare

Introducerea limbii române în Constituţia Republicii Moldova, avizată pozitiv de două comisii parlamentare

Avizul pozitiv a fost dat de Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie şi de Comisia parlamentară pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Săptămâna trecută, introducerea limbii române în Constituţia Republicii Moldova a fost avizată pozitiv de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe.

Iniţiativa legislativă a fost înregistată în Parlamentul de la Chişinău cu semnăturile liberal-democraţilor, liberalilor, popular-europenilor şi ale unor deputaţi democraţi.

La începutul lunii noiembrie, Curtea Constituţională de la Chişinău a dat aviz pozitiv pentru înlocuireaa sintagmei "limba moldovenească" din Constituţia Republicii Moldova cu "limba română".

În schimb, preşedintele moldovean Igor Dodon consideră drept inadmisibile şi nelegitime încercările de a legifera limba română ca limbă oficială şi a propus organizarea unui referendum în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici