Inundaţii şi alunecări de teren în Coreea de Sud. Zeci de persoane au murit

Zeci de persoane au murit din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren produse în mai multe regiuni din Coreea de Sud.

131 afișări
Imaginea articolului Inundaţii şi alunecări de teren în Coreea de Sud. Zeci de persoane au murit

Sursa foto: Twitter

Zeci de persoane au murit în Coreea de Sud după ce ploile puternice au provocat inundaţii şi alunecări de teren.

Luni, ţara a fost zguduită de tragedia produsă într-un tunel, unde cel puţin 13 persoane au murit în vehiculele lor după ce au fost prinse de ape, potrivit BBC. Bilanţul complet al victimelor este încă necunoscut, iar scafandrii intervin la faţa locului. Tunelul are o lugnime de 685 de metri şi se află în oraşul Cheongju, situat în centrul ţării.

15 vehicule, inclusiv un autobuz, au rămas blocate în pasajul subteran.

În regiunea muntoasă North Gyeongsang din centrul Coreei de Sud, cel puţin 19 persoane au murit după ce alunecările de teren au distrus case întregi. Aproximativ 6.400 de locuitori au fost evacuaţi în weekend după ce barajul Goesan din Chungcheong de Nord a început să se reverse.

Mai multe sate din apropierea barajului, precum şi drumurile care le leagă au fost inundate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici