Inundaţiile au provocat pagube în valoare de 9,7 miliarde de dolari în Pakistan

Inundaţiile fără precedent din Pakistan au provocat pagube de aproximativ 9,7 miliarde de dolari, potrivit unei estimări a Băncii Mondiale şi Băncii asiatice de dezvoltare, publicate joi, cu ocazia unei reuniuni la Bruxelles consacrate acestei ţări.

19 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile au provocat pagube în valoare de 9,7 miliarde de dolari în Pakistan

Inundaţiile au provocat pagube în valoare de 9,7 miliarde de dolari în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Viiturile care au traversat Pakistanul începând din iulie au provocat pagube în valoare de circa 9,7 miliarde de dolari infrastructurii, agriculturii, caselor, precum şi alte pierderi directe şi indirecte", au subliniat cele două instituţii într-un comunicat.

Estimarea este rezultatul unei evaluări a pagubelor şi nevoilor realizată de cele două instituţii.

"Reprezintă aproape dublul pagubelor provocate de seismul din 2005 din Pakistan", a comentat Rune Stroem, directorul naţional pentru Pakistan al Băncii asiatice pentru dezvoltare.

Pagubele cele mai importante au fost înregistrate în sectorul agricol, potrivit comunicatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici