Inundaţiile din Australia se înrăutăţesc. Alte mii de persoane îşi părăsesc casele din Sydney

Ploile torenţiale au continuat să se reverse marţi asupra coastei de est a Australiei, intensificând pericolul de inundaţii în Sydney. Mii de locuitori au primit ordin să îşi părăsească locuinţele după ce râurile au depăşit cu repeziciune nivelul de pericol.

761 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile din Australia se înrăutăţesc. Alte mii de persoane îşi părăsesc casele din Sydney

Inundaţiile din Australia se înrăutăţesc. Alte mii de persoane îşi părăsesc casele din Sydney

Aproximativ 50.000 de locuitori din New South Wales, majoritatea din suburbiile vestice ale oraşului Sydney, au fost anunţaţi să se evacueze sau că ar putea primi ordine de evacuare, faţă de 30.000 luni, au anunţat autorităţile citate de Reuters.

"Acest eveniment este departe de a se fi încheiat, vă rugăm să nu vă lăsaţi pradă optimismului", a declarat presei premierul din New South Wales, Dominic Perrottet. "Oriunde v-aţi afla, vă rugăm să fiţi atenţi atunci când conduceţi. Există încă riscuri substanţiale pentru inundaţii rapide".

Cea mai recentă furtună sălbatică - care a adus ploi abundente, în mai multe locuri plouând cantitatea unui an - este posibil să se atenueze în Sydney începând de marţi, dar riscul de inundaţii ar putea rămâne pe parcursul săptămânii, majoritatea bazinelor hidrografice fiind deja aproape de capacitate chiar înainte de ultimul potop.

Vânt de până la 90 km pe oră este, de asemenea, prognozat, alături de ploi abundente, în mai multe locuri afectate de inundaţii, crescând riscul de cădere a copacilor şi a liniilor electrice.

"Le cerem oamenilor din Sydney astăzi să rămână acasă, cu excepţia cazului în care este neapărat necesar să iasă din casă", a declarat ministrul de stat pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, Steph Cooke.

Inundaţii majore au loc la Windsor, în vestul oraşului Sydney, a treia şi cea mai gravă inundaţie din acest an, potrivit biroului meteorologic.

Imaginile de pe reţelele de socializare au arătat drumuri şi poduri scufundate, în timp ce echipele de urgenţă au salvat persoane blocate din vehicule parţial scufundate care au rămas blocate în apele în creştere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici