Invadarea Ucrainei, ştiută din timp în cercurile înalte ale puterii de la Moscova: oligarhii ruşi au transferat banii copiilor înainte de război

Apar semne clare că invadarea Ucrainei, ordonată de Vladimir Putin pe 24 februarie 2022, era ştiută de cei din cercul lui de putere.

1035 afișări
Imaginea articolului Invadarea Ucrainei, ştiută din timp în cercurile înalte ale puterii de la Moscova: oligarhii ruşi au transferat banii copiilor înainte de război

Putin, socotit „capul răutăţilor”

Mai mulţi oligarhi ruşi au transferat fiilor lor sume mari de bani cu puţin timp înainte de începerea invaziei Ucrainei de teamă să nu fie loviţi de sancţiuni internaţionale. Un raport al Organizaţiei pentru Combaterea Crimelor Financiare a Departamentului de Finanţe al SUA (FinCen) estimează că la începutul războiului, „mai mulţi oligarhi ruşi au transferat companii, active şi conturi bancare către rude şi copii, unii dintre ei studenţi”.

Unele dintre aceste tranzacţii au avut loc cu puţin timp înainte ca Occidentul să anunţe impunerea de sancţiuni oligarhilor. Prin urmare, aceste transferuri le-ar putea facilita evitarea penalităţilor şi, în consecinţă, îngheţarea activelor şi a conturilor bancare. Documentul arată că unele dintre aceste transferuri au fost făcute către copiii oligarhilor care studiau în Statele Unite.

Fondurile au fost folosite şi pentru achiziţionarea de bunuri imobiliare şi articole de lux în Statele Unite. FinCen nu a menţionat persoanele presupuse implicate. Atât Uniunea Europeană, cât şi alte ţări au trecut mulţi oligarhi şi oameni de afaceri ruşi pe „lista neagră” din cauza sprijinului lor pentru război. Cu toate acestea, unii dintre ei erau deja pe listă mai devreme, din 2014, când a început războiul din estul Ucrainei.

Unul dintre cei care şi-au transferat bunurile copiilor este Roman Abramovici (AICI, detalii). El a acţionat înainte de 24 februarie, semn că ştia despre intenţiile lui Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
oligarhi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici