Iohannis, despre aderarea la Schengen: Avem o şansă, însă nu avem o garanţie

„Aderarea nu s-a realizat pentru că până la urmă există şi un vot politic în JAI care nu a avut loc până în momentul de faţă”, a spus Iohannis.

839 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre aderarea la Schengen: Avem o şansă, însă nu avem o garanţie

Iohannis, despre aderarea la Schengen: Avem o şansă, însă nu avem o garanţie

„Aderarea la Schengen este mult dorită de noi şi după cum cred că este cunoscut de 11 ani noi îndeplinim practic cerinţele tehnice. Aderarea nu s-a realizat pentru că până la urmă există şi un vot politic în JAI care nu a avut loc până în momentul de faţă. Acum există o fereastră de oportunitate, adică avem o şansă. Însă nu avem o garanţie”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta spune că votul „covârşitor” pentru accesul României, Bulgariei şi Croaţiei în spaţiul Schengen, dat în Pralamentul European „a fost un vor politic, un semnal politic foarte important pentru noi”: „Însă decizia nu se ia acolo”.

Şeful statului a vorbit şi despre misiunea de evaluare de săptămâna trecută.

„Am avut, cu siguranţă vă amintiţi, săptămâna trecută, o misiune de evaluare. Din informaţiile pe care le avem rezultatul este foarte bun pentru România. Evaluarea a constatat că România stă foarte bine la capitolul acesta, însă este clar că anumite chestiuni trebuie în continuare bine clarificate, probabil şi unele tehnice, dar în special unele politice şi pentru asta toată lumea este implicată la maxim”, a mai spis Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
schengen,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici