Iordania vrea să se implice mai mult în operaţiunile desfăşurate împotriva grupării Stat Islamic

Iordania vrea să se implice mai mult în lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI), a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Guvernului de la Amman, a doua zi de la difuzarea unei înregistrări video ce prezintă incendierea unui pilot militar iordanian, relatează Le Monde, în ediţia electronică.

1053 afișări
Imaginea articolului Iordania vrea să se implice mai mult în operaţiunile desfăşurate împotriva grupării Stat Islamic

Iordania vrea să se implice mai mult în operaţiunile desfăşurate împotriva grupării Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de o iniţiativă concertată între membrii coaliţiei, cu scopul de a intensifica eforturile pentru a stopa extremismul şi terorismul, pentru a slăbi, distruge şi în cele din urmă eradica Daesh (acronimul în limba arabă al grupării SI)", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului iordanian, Mohammad al-Momani.

Pe de altă parte, Emiratele Arabe Unite, un aliat al Statelor Unite, au suspendat în decembrie participarea la bombardamentele împotriva SI, potrivit New York Times.

Emiratele Arabe Unite au luat această decizie din cauza unor temeri legate de securitatea piloţilor săi, potrivit cotidianului newyorkez, care citează oficiali americani.

Reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria a difuzat, marţi, o înregistrare video în care prezintă executarea prin incediere a pilotului militar iordanian Maaz al-Kassasbeh.

Guvernul Iordaniei a confirmat asasinarea pilotului militar şi a răspuns rapid acestui gest.

Iordania a executat miercuri doi deţinuţi, între care şi irakianca Sajida al-Rishawi, a cărei eliberare fusese cerută de gruparea Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici