Irakul refuză un acord cu SUA în lipsa unui calendar pentru retragerea trupelor

Irakul refuză să încheie un acord cu Statele Unite privind prezenţa trupelor americane după 2008 în această ţară, atâta timp cât Washingtonul nu propune un calendar pentru retragerea completă a forţelor coaliţiei din Irak, a anunţat marţi un consilier al Guvernului.

28 afișări
Imaginea articolului Irakul refuză un acord cu SUA în lipsa unui calendar pentru retragerea trupelor

Irakul refuză un acord cu SUA în lipsa unui calendar pentru retragerea trupelor (Imagine: Mediafax/AFP)

"Nu vom accepta nici un memorandum de acord dacă nu el nu precizează o dată clară pentru retragerea completă a trupelor străine din Irak", a declarat Mouaffak al-Roubaie, consilier pe probleme de securitate naţională al Guvernului irakian.

Premierul irakian Nuri al-Maliki a cerut luni pentru prima dată Statelor Unite să prezinte un calendar pentru retragerea trupelor americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici