Iranul nu va declanşa un război, dar le va răspunde ferm agresorilor, afirmă preşedintele Raisi

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, a declarat vineri că ţara sa nu va începe un război, dar că „va răspunde ferm" oricui va încerca să o intimideze, notează Reuters.

394 afișări
Imaginea articolului Iranul nu va declanşa un război, dar le va răspunde ferm agresorilor, afirmă preşedintele Raisi

Iranul nu va declanşa un război, dar le va răspunde ferm agresorilor, afirmă preşedintele Raisi

Comentariile lui Raisi au venit după zile de speculaţii privind modul în care Washingtonul ar putea riposta după ce trei soldaţi americani au fost ucişi sâmbăta trecută într-un atac asupra bazei lor din Iordania de către o grupare susţinută de Iran.

CBS News, citând oficiali americani, a relatat joi că Statele Unite au aprobat planuri pentru lovituri în Irak şi Siria împotriva mai multor ţinte, inclusiv personal şi instalaţii iraniene din aceste ţări.

„Nu vom începe niciun război, dar dacă cineva vrea să ne intimideze va primi un răspuns puternic”, a declarat Raisi. „Puterea militară a Iranului în regiune nu este şi nu a fost niciodată o ameninţare pentru nicio ţară. Dimpotrivă, ea asigură o securitate pe care ţările din regiune se pot baza şi în care pot avea încredere”, a adăugat Raisi.

Statele Unite au concluzionat că drona care a ucis trei dintre soldaţii lor şi a rănit peste 40 de alte persoane a fost fabricată în Iran, au declarat oficiali americani.

Consilieri iranieni ajută grupări armate atât în Irak, unde SUA au aproximativ 2.500 de soldaţi, cât şi în Siria, unde au Statele Unite au 900 de militari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici