Iranul nu va suspenda programul de îmbogăţire a uraniului

Iranul nu va suspenda programul de îmbogăţire a uraniului pentru că este un drept "suveran" al ţării, declară directorul programului nuclear iranian, Ali Akbar Salehi.

12 afișări
Imaginea articolului Iranul nu va suspenda programul de îmbogăţire a uraniului

Iranul nu va suspenda programul de îmbogăţire a uraniului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă avem dreptul de a îmbogăţi uraniu, dacă avem dreptul tratării uraniului, dacă avem dreptul producerii de combustibil, vom exercita aceste drepturi. Nu suspendăm aceste proiecte, pentru că ţin de dreptul nostru suveran", explică directorul Organizaţiei iraniene pentru Energie Atomică (OIEA).

"Nu vom negocia drepturile noastre suverane", a precizat Salehi.

Reprezentanţii Iranului şi cei ai marilor puteri urmează să se întâlnească joi pentru a discuta despre programul nuclear controversat al Teheranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici