Iranul va folosi uraniu îmbogăţit, în februarie, la reactorul de la Teheran

Iranul va folosi prima dată uraniu îmbogăţit la nivelul de 20 la sută în reactorul de la Teheran, la jumătatea lunii februarie, anunţă ministrul iranian de Externe, Ali Akbar Salehi.

455 afișări
Imaginea articolului Iranul va folosi uraniu îmbogăţit, în februarie, la reactorul de la Teheran

Iranul va folosi uraniu îmbogăţit, în februarie, la reactorul de la Teheran (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Anunţul ar putea agrava tensiunile cu comunitatea internaţională privind programul nuclear iranian.

"În două luni, prima placă de combustibil produsă cu uraniu îmbogăţit la nivelul de 20% va fi montată la reactorul de cercetare de la Teheran", a declarat ministrul iranian de Externe.

Activităţile de îmbogăţire a uraniului desfăşurate de Iran sunt în centrul disputelor cu membrii comunităţii internaţionale, regimul islamist de la Teheran fiind suspectat că încearcă să se doteze cu arme nucleare. Îmbogăţit la nivelul de 20 la sută, uraniul poate fi utilizat doar în scopuri strict civile, dar la un nivel de purificare de peste 90 la sută poate fi folosit pentru fabricarea de arme nucleare.

Iranul face obiectul a şase rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici