Islamiştii radicali i-au atacat pe fanii trupei Radiohead la un eveniment: "Voiau să ne omoare" - VIDEO

La evenimentul de promovare a ultimului album de la Radiohead, desfăşurat vineri, la magazinul de muzică Velvet IndiGround din Instanbul, fanii trupei au fost atacaţi de un grup de islamişti radicali pe motiv că Turcia se află în luna Ramadanului, iar tinerii se distrau şi beau bere.

2799 afișări
Imaginea articolului Islamiştii radicali i-au atacat pe fanii trupei Radiohead la un eveniment: "Voiau să ne omoare" - VIDEO

Islamiştii radicali i-au atacat pe fanii trupei Radiohead la un eveniment: "Voiau să ne omoare"

La ora locală 21:00, un grup de islamişti radicali l-au atacat şi l-au bătut pe patronul magazinului Velvet IndiGround, din Istanbul, unde se desfăşura un eveniment de promovare a ultimului album al trupei Radiohead, "A Moon Shaped Pool". Mai mult, atacatorii i-au agresat şi bruscat pe fanii care veniseră să asculte Radiohead şi au vandalizat magazinul. Bărbaţii au motivat că au decurs la atac deoarece Turcia este în perioada Ramadanului, iar la eveniment mulţimea se distra şi bea bere, hulind tradiţia islamică, transmite Alternativenation.net.

Un fan cu pseudonimul "identikitistheshit" a scris următorul mesaj pe reţeaua Reddit: "Erau determinaţi să ne omoare. Am fost bătuţi de mai bine de 20 de oameni care aveau ţevi în mâini, sticlele de bere ne-au fost sparte în cap, nici nu ştiu cum am scăpat de acolo.". Într-un mesaj ulterior, acelaşi fan a adăugat: "Se pare că nu sunt morţi. Nici nu ştiu acum, îmi aduc aminte că au început să ne atace când dansam pe piesa mea favorită de la Radiohead, "Weird Fishes". Acum are o semnificaţie aparte pentru mine."

Alt fan a scris tot pe reţeaua Reddit un mesaj: "Să nu vizitaţi niciodată Turcia. Sper ca atacul acesta să vă arate adevărata faţă a Turciei. M-am săturat de ţara asta şi vreau să scap de aici..."

Trupa Radiohead a transmis un mesaj: "Inimile noastre sunt alături de cei atacaţi în Velvet IndieGround, Istanbul. Am vrea ca în timp să ne putem uita la asemenea acte de violenţă şi intoleranţă ca la nişte întâmplări din vremuri străvechi. Le transmitem fanilor noştri din Turcia dragostea şi sprijinul nostru."

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici