Deputata britanică Jo Cox, victima unui "atac intenţionat care o viza personal". Autorul, expertizat psihiatric

Deputata britanică Jo Cox a fost victima unui "atac intenţionat care o viza personal", anunţă anchetatorii britanici, precizând că autorul crimei va fi supus unei expertize psihiatrice.

5650 afișări
Imaginea articolului Deputata britanică Jo Cox, victima unui "atac intenţionat care o viza personal". Autorul, expertizat psihiatric

Jo Cox, victima unui "atac intenţionat care o viza personal". Autorul, expertizat psihiatric (Imagine: theguardian.com)

"Pe baza informaţiilor disponibile în acest moment, a fost vorba de un atac izolat, dar care a vizat-o direct pe Jo Cox; nu există indicii privind implicarea vreunui complice în acest atac. Încercăm să aflăm cum a reuşit autorul atacului să obţină o armă de foc deţinută ilegal", a declarat vineri, după-amiază, Dee Collins, directorul interimar al Poliţiei din comitatul englez West Yorkshire.

Anchetatorii au anunţat că presupusul autor al atacului, Tommy Mair, în vârstă de 52 de ani, va fi suspus unei expertize psihiatrice.

"În momentul de faţă, este în curs o anchetă efectuată de Poliţia din West Yorkshire în colaborare cu Unitatea antiteroristă din zona nord-est", a precizat Collins, citat de postul ITV.

Deputata laburistă Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, susţinătoare a rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, a fost împuşcată şi înjunghiată joi, în Anglia, de un extremist favorabil ieşirii ţării din UE.

Jo Cox era căsătorită şi avea doi copii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici