Israel: Camioanele cu ajutoare vor intra în Gaza de pe teritoriul israelian începând de duminică

Israelul afirmă că, începând de duminică, camioanele cu ajutoare ONU vor începe să intre în Gaza de pe teritoriul său, pentru prima dată de la izbucnirea războiului, potrivit Sky News.

137 afișări
Imaginea articolului Israel: Camioanele cu ajutoare vor intra în Gaza de pe teritoriul israelian începând de duminică

Sursa foto: COGAT

COGAT, organismul guvernamental israelian responsabil cu afacerile civile palestiniene, a declarat că aceste camioane vor fi supuse unor controale de securitate şi vor fi transferate direct în Gaza prin punctul de trecere Kerem Shalom.

Punctul de trecere, situat la frontierele Israel-Gaza şi Egipt-Gaza, a fost închis de la atacurile Hamas din 7 octombrie.

Cabinetul de securitate al Israelului a aprobat vineri redeschiderea punctului de trecere pentru ajutoarele din Gaza, după presiuni din partea Statelor Unite ale Americii şi în timpul unei vizite a consilierului pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici