Israel: Concediu de paternitate unui homosexual

Casa naţională de asigurări din Israel a acordat un concediu de paternitate de 64 de zile unui homosexual care, împreună cu partenerul său, a adoptat un copil născut recent de o mamă purtătoare, transmite AFP, citând un cotidian israelian.

17 afișări
Imaginea articolului Israel: Concediu de paternitate unui homosexual

Israel: Concediu de paternitate unui homosexual (Imagine: Mediafax Foto)

Yonathan Gar şi partenerul său de viaţă locuiau împreună de şapte ani, în momentul în care s-au decis să adopte un copil.

Bebeluşul s-a născut la o clinică din Bombay, dintr-o mamă de cetăţenie americană, pentru că legea israeliană nu permite homosexualilor să adopte copii născuţi din mame purtătoare.

Presa israeliană mai scrie că cei doi bărbaţi au depus o cerere la Casa naţională de asigurări pentru a primi alocaţii familiale.

Legea israeliană a permis, în 2008, cuplurilor gay să ceară paternitate asupra unui copil non-biologic, născut în afara graniţelor ţării. Până acum, cazul lui Gar reprezintă singura adopţie autorizată de tribunalul din Israel a unui copil biologic de către un cuplu homosexual.

În 2006, Israelul a recunoscut dreptul unui cuplu de femei de a avea copii, atâta timp cât una din ele este mama naturală a copilului adoptat.

Justiţia israeliană a autorizat căsătoriile între cupluri gay din 2004, acordând partenerilor toate drepturile corespunzătoare referitoare la proprietăţi şi moştenire.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici