Israelienii cer demisia premierului Netanyahu, acuzat în trei dosare de corupţie

  • Mii de israelieni cer demisia premierului Netanyahu
  • Prim-ministrul Israelului este acuzat în trei dosare de corupţie
  • Membrii parlamentului au hotărât adoptarea unei moţiuni de cenzură, pentru dizolvarea guvernului
526 afișări
Imaginea articolului Israelienii cer demisia premierului Netanyahu, acuzat în trei dosare de corupţie

Sute de israelienii cer demisia premierului Netanyahu. Este a şasea săptămână în care manifestanţii se adună în centrul Ierusalimului, după ce prim-ministrul a fost acuzat de acte de corupţie.

Protestele din Israel au început încă din primăvară, când Netanyahu şi oponentul său, Benny Gantz, au fost de acord să formeze un guvern de urgenţă, axat pe gestionarea crizei Covid-19. Parteneriatul lor a fost destrămat imediat după creşterea ratei şomajului. Asta i-a făcut pe israelieni să iasă în stradă pentru a protesta împotriva lui Netanyahu, furia lor fiind amplificată şi de acuzaţiile de corupţie.

„Suntem aici pentru că situaţia trebuie să se schimbe şi nu putem continua aşa. Avem nevoie de un premier şi un guvern în care ne putem încrede”, spune Steve Ringler, localnic.

Netanyahu este acuzat în trei dosare de corupţie. Este prima dată în istoria Israelului când un şef de guvern este cercetat penal, în timpul mandatului.

„Protestăm împotriva actelor de corupţiei ale premierului din ultimii trei ani. Are trei acuzaţii şi continuă să îşi menţină poziţia. Credem că trebuie să demisioneze sau măcar să se retragă, până când totul va fi clarificat din punct de vedere legal”, susţine Mickey Shulman, localnic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici