Israelul a distrus mai multe tuneluri săpate de militanţii Hamas în Fâşia Gaza / Înalt oficial Hamas se aşteaptă la un acord privind încetarea focului

  • Un ministru israelian a precizat că Israelul îşi va opri ofensiva numai atunci când îşi va atinge obiectivele.
  • Atacurile cu rachete asupra Israelului s-au oprit pentru câteva ore joi, în a 11-a zi de conflict.
  • Armata israeliană a declarat joi că a „neutralizat” un sistem extins de tuneluri săpat de militanţii Hamas în Fâşia Gaza.
1416 afișări
Imaginea articolului Israelul a distrus mai multe tuneluri săpate de militanţii Hamas în Fâşia Gaza / Înalt oficial Hamas se aşteaptă la un acord privind încetarea focului

Foto: Profimedia

Un înalt oficial din grupul militant Hamas a spus că se aşteaptă ca în câteva zile Istraelul şi Fâşia Gaza să ajungă la un acord pentru încetarea focului, relatează Reuters. 
 
"Mă aştept să se ajungă la o încetare a focului într-o zi sau două, iar încetarea focului se va face pe baza unui acord reciproc," a afirmat un oficial politic al Hamas, Moussa Abu Marzouk.
 
Atacurile cu rachete asupra Israelului s-au oprit pentru câteva ore joi, în a 11-a zi de conflict, înainte de fi reluate împotriva comunităţilor din apropierea frontierei Israel-Gaza.
 
Israelul a distrus mai multe tuneluri săpate de militanţii Hamas în Fâşia Gaza
 
Şi Israelul a continuat atacurile sale aeriene în Gaza, condusă de Hamas, spunând că vrea să descurajeze gruparea islamistă.
 
Armata israeliană a declarat joi că a „neutralizat” un sistem extins de tuneluri săpat de militanţii Hamas în Fâşia Gaza. Asaltul aerian a lovit şi alte ţinte, inclusiv casa unui comandant al Hamas din Khan Yunis, o fabrică de arme Hamas şi lansatoare de rachete.
 
Armata israeliană a declarat că tunelurile au fost construite pe parcursul a cinci ani şi au permis mişcării Hamas, care stăpâneşte Fâşia Gaza, să transporte muniţii, luptători şi alimente în banda de coastă.
 
De când au început conflictul, pe 10 mai, oficialii din domeniul sănătăţii din Gaza spun că 228 de palestinieni au fost ucişi în bombardamente aeriene, în timp ce în Israel s-au înregistrat 12 decese.
 
Biden l-a îndemnat miercuri pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu să încerce o „dezamorsare” a conflictului. 
 
O sursă de securitate egipteană a declarat că părţile au convenit, în principiu, asupra încetării focului, dar trebuie puse la punct detaliile.
 
Pe de altă parte, ministrul Serviciilor de Informaţii din Israel, Eli Cohen a spus: „Vedem că se pune o presiune internaţională foarte semnificativă, dar vom termina operaţiunea când vom decide că ne-am atins obiectivele”.
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici